vrijdag 22 januari 2016

Shopper sew along


For English please scroll down

Een boodschappentas, is dat het bloggen waard? Maar natuurlijk! In ieder geval wel als het een leuke is en al helemaal als hij vergezeld wordt door twee minivarianten! Maar om het huisvrouwen gehalte van deze blogpost wat te doen dalen, noemen we ze shoppers en mogen jullie er vanuit gaan dat deze gebruikt worden terwijl ik van concept store naar mix store en koffiebar hop ;) In werkelijkheid gaat hij natuurlijk vooral mee naar de supermarkt, kruidvat en hema voor de dagelijkse noodzakelijke dingen die een gezin met twee kinderen nodig heeft.....




By Miekk kwam met het geweldige idee om tegelijk met het verbod op gratis plastic tasjes een shopper sew along te starten. Een sew along eindigt bij mij meestal in een sew-afterwards.... Op dag één knipte ik netjes mee, op dag twee las ik wat de volgende stap was en dag drie werd ongeveer 3 dagen later gelezen ;) Zo gaan die dingen....


Ik besloot om niet alleen een shopper voor mezelf te maken, maar ook een mini variant voor mijn meisjes. Dezelfde tas als mama! Dat kan alleen maar twee glunderende koppies betekenen! Ze gingen zelfs mee naar bed... Een kinderhand is snel gevuld......of het begin van een waarschijnlijk dure tassen verzameling....??? Hoe dan ook vanaf nu gaan mijn meisjes en ik in stijl van koffiebar (hema) naar Intertoys naar conceptstore (hema) naar snoepwinkel :)


Naainotitities voor de liefhebber:
De kleine shopper is exact 3/5 van de grote shopper, simpelweg omdat dit het makkelijkste rekenen was. De lengte van de handvaten heb ik op gevoel bepaald bij de kleine shoppers. De oplettende naaister zal zien dat ik de handleiding niet exact heb gevolgd bij het plaatsen van de handvaten.  De handvaten van de grote variant zitten op 15 cm vanaf de zijnaad (ipv 10cm). Dat vond ik iets mooier. Bij de kleine variant zitten de handvaten op 8 cm van de zijnaad.


A self made grocery bag, to blog or not to blog? But of course ... to blog! Especially as it is accompanied by two minime versions. But to avoid boring visions of me going around the corner, doing the groceries...let's pretend I sling this bag on my shoulder to visit hip and happening places or the fabric store ;)

I was inspired to make this bag by a sewalong organised by a dutch blogger By Miekk. As always in my life a sewalong usually turns out to become a sew afterwards ... But it is the result that counts right?



I decided to not just make a bag for me, but also two for my minime's. The same bag as their mum! Two little girls glowing with pride! They even took them to bed.... It doesn't take much to please a little girl... or is this the start of a large collection of bags???



Patroon: By Miekk
Stof: Ikea

6 opmerkingen:

  1. Wat een vrolijke tasjes, leuk! En idd, wat is er nou leuker voor meisjes dan eenzelfde nieuwe tas als mama hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je tassen zijn super leuk geworden! Kan me voorstellen dat je meisjes er glunderend boodschappen mee doen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen