zaterdag 7 februari 2015

Skirt to sweater

Voor mijn tweede project van deze KCW heb ik een oude rok gebruikt om er een sweater van te maken. Ik moet bekennen dat ik met dit project misschien net aan 1 uur naaien per dag ben toegekomen en dat is inclusief printen en plakken van het PDF patroon.

For my second KCW project I used an old skirt to make it into a sweater. I have to admit I might have just reached one hour per day with this project, this includes printing and laying out the PDF pattern.
Dit is de oude ballonrok van mezelf die is gebruikt om een Julia sweater van Compagnie M. voor A. mee te maken. De buitenstof is gebruikt voor de panden en de voering voor de boorden.

This is the old bubble skirt I used to  make a Julia sweater (by Compagnie M.) for A. The outer fabric is used as main fabric and the lining for the collars.Het is de eerste keer dat ik dit patroon gebruik. Ik heb de meest basic versie gemaakt. En daar ben ik achteraf wel blij mee. Het is nog niet direct een succes. Dit ligt absoluut niet aan het patroon of de handleiding, daar is niets mis mee. Waar het wel aan ligt: de stofkeuze. De stof voor de panden is een stevige en maar beperkt rekkende stof. De stof voor de boorden is heel dun en zeer rekbaar. Bij de boorden onderaan en de mouwen levert dit geen problemen op. Maar de hals valt hierdoor ruimer dan zou moeten. Of zou dat toch het model zijn? Ik vind het altijd wel mooi een wat wijdere hals, hij valt ook niet over de schouder. Maar ja meisjes van 2 hebben meestal nog een romper aan en die steekt er dus aan alle kanten bovenuit. Met een hemd of een romper met  dunne bandjes  is dat natuurlijk geen probleem, maar daar is het nu iets te koud voor. Ook zijn de mouwen net iets te kort, maar dat ligt aan mijn eigen meetkunsten en ook het gebrek aan rek in de stof.

This is the first time I used this pattern. I made the most basic version. And I am glad I did. I have to admit that I am not completely sattisfied. The pattern and the instructions are not to blame, nothing wrong there. The problem is mainly my choice of fabric. The main fabric is slightly thicker and has only a little bit of stretch in it, whereas the fabric for the cuffs, waistband and neckband is a very thin and very stretchy fabric. With the waistband and cuffs, this does not pose any problems, but the neckband is a bit too wide. It does not fall off the shoulder though, so in summer with a shirt with small straps it would be perfect. In fact I really do like slightly wider necklines. But in winter my 2 year old wears a romper underneath, which now completely shows. 

En toch ben ik blij met het resultaat, want zeg nu zelf, wat is dat toch een prachtige stof....

And still I am really happy with the result! It is a nice sweater, made out of a lovely fabric, don't you think?

1 opmerking:

  1. It looks like it will be a nice cozy and comfortable sweater! I love your refashion!

    BeantwoordenVerwijderen