donderdag 22 januari 2015

De eerste

It all starts somewhere
It all starts with one
Everything comes from something
It all starts with one

Een stukje songtekst van het prachtige nummer One, van Ane Brun. Passend om een allereerste blogpost op mijn allereigenste blog te starten.
Een jaar lang al volg ik vele naaiblogs, die meestal over meer dan alleen naaien gaan. Ik vergaap me aan de mooiste creaties, geniet en herken me in de verhalen van mijn 'naai'soortgenoten en doe meer inspiratie op dan ik ooit werkelijk kan uitvoeren.  En nu, nu ga ik een voorzichtige poging doen om zelf te gaan bloggen. Om te laten zien wat ik maak. En hoe vaak het tornmesje tevoorschijn is gekomen.... Want creĆ«ren gaat nooit zonder slag of stoot....

En ik begin klein met dit tasje, de Menina, van Eloleo.

Een klein tasje voor een klein meisje. Het perfecte verjaardagscadeau voor mijn nichtje die de dag voor kerst 2 werd. Al ruim van tevoren wist ik dat ik een tasje zou gaan maken. Het stofje was ook al weken eerder uitgekozen uit de stoffenkast. Candy Shop van Michael Miller (gekocht bij de De Stoffige Juffrouw) So far so good.... Het werd twee dagen vantevoren geknipt en werd op de avond voor de verjaardag 'even' in elkaar gezet. 'Even' is altijd langer dan je vantevoren verwacht. Zoals te verwachten met een deadline in zicht ging het lampje van de naaimachine stuk een minuut nadat ik hem aanzette.  Met een felle lamp bij de hand werd het eerste tasje in jaren een feit.


Het nichtje was erg blij met haar nieuwe tas. Wat wil een tweejarig meisje nog meer dan een eigen tasje om alle (kleine meisjes) spulletjes in te doen? Ik weet zeker dat de vader en moeder er nog de raarste dingen in terug gaan vinden, (telefoon, huissleutels, internetbankieren inlog ding, de zoveelste kwijtgeraakte lippenbalsem, dennenappels, blaadjes, takjes, steentjes, schelpen....)

Het was leuk weer een keer een tasje te maken. Het smaakt naar meer. Ooit in mijn studententijd heb ik een workshop tassen maken gevolgd, om er vervolgens niets meer mee te doen. Maar ik vermoed dat er nu wel meer tassen gaan volgen. Het boek 'Mijn tas' ligt in ieder geval al naar me te lonken in de naaikamer.


2 opmerkingen:

  1. Vooral inderdaad dat internetbankieren inlogding.... Vrolijk tasje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooral inderdaad dat internetbankieren inlogding.... Vrolijk tasje!

    BeantwoordenVerwijderen