dinsdag 27 januari 2015

Het perfecte jurkje

Mijn dochters zijn mooie tengere meisjes, al vanaf dat ze baby waren. Niks geen bolle babybuikjes of vetrolletjes op de armen en benen. Niet iets waar de kledingindustrie rekening mee houdt. Babyleggings van de Hema waren voor hen net gewone broekjes. Tegen de tijd dat een shirtje van de H&M mooi aansloot, waren de mouwen een paar centimeter te kort en waren blote buikjes te zien. Een van de redenen om zelf te gaan naaien. Wat je zelf naait kun je tenslotte zo smal, breed, lang of kort maken als je zelf wil. Vrijwel standaard wordt elk patroon smaller gemaakt. Het is niet mijn favoriete onderdeel van het naaiproces en kost me soms wel wat hoofdbrekens. Een perfect passend patroon is wat ik zocht. Ik had er ook al van gehoord, de basisjurk uit Stof voor Durf het Zelvers zou smal vallen. Al maanden stond het boek op me te wachten en vorige week heb ik dan eindelijk een poging gewaagd. Op goed vertrouwen gewoon T's eigen maat gepakt (98/104). Wel nog even 'nagemeten' met een enigszins goed passend jurkje en besloten om 2 cm extra zoom aan te knippen. Ik was zo goed van vertrouwen dat ik een van de favoriete stofjes uit de kast durfde pakken. En.... hij is perfect! Het kostte wat moeite om de blinde rits er exact goed in te krijgen zodat de paspel perfect doorloopt. We vergeten even dat het patroon nu niet perfect doorloopt (je kan niet alles hebben tenslotte en ach wie valt dat nu op met deze print?) Dit model past perfect. Ik merk wel dat T langzaamaan 104 aan het ontgroeien is, hoogwaterbroeken en leggings. Deze jurk past nu perfect, maar de volgende keer voeg ik nog wat extra cm's toe, zowel aan boven als onderpand. Maar dat is dan voor de zomerversie(s), want hier gaan er zeker meer van komen. Helaas heb ik geen foto op model, donkere sombere dagen met weinig licht doen het niet tot zijn recht komen. Plus: ik moet T nog zien te overtuigen van de noodzaak en innige wens van haar moeder om mooie foto's van haar creaties op model te krijgen. Jullie moeten het dus even doen met foto's van het eindproduct.
Patroon: basisjurk SVDHZ
Stof: Birds and flowers van Timeless Treasures, gekocht bij Textielstad

4 opmerkingen:

  1. Wat een super leuk jurkje! Ik heb zelf ook zo'n tenger meisje thuis. Als de lengte goed is zakt het van haar poepert, als de taille goed is heeft ze hoog water...... Weet je of de andere patronen uit dat boek ook smal vallen? Als je nog andere patroonideeen hebt dan hoor ik ze graag! Succes met je blog, ik ben zelf ook net begonnen met bloggen en het is verslavend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Zo herkenbaar met smalle meisjes. Wat ik heb begrepen is, dat ook de kaptrui uit SVDHZ smal zou vallen, maar nog niet geprobeerd (ook las ik al ergens dat het jurkje uit SVDHZ 2 minder smal zou vallen). Als ik meer patroonideeen heb, dan laat ik het weten. :-)

      Verwijderen