woensdag 18 februari 2015

Bijna lente - laatste herfstjurk

Eigenlijk jeuken mijn handen om vrolijke zomerjurken en rokken voor de meiden te maken. Toch rolde er deze week toch nog een laatste herfstige jurk onder mijn naaimachine weg.

At the moment my hands are itching to start sewing summerdresses and skirts for my girls. Nevertheless I produced a dress for myself which almost screams autumn. 



De stof lag al sinds het laatste stoffenspektakel in Zwolle klaar. De volgende komt er alweer aan, dus er moest ruimte in de kast gecreĆ«erd worden. En deze lap nam simpelweg de meeste ruimte in, zo simpel is het soms. Ik was eigenlijk van plan om een Burda 7828 te maken tot ik de Elisa van La Maison Victor zag. Toen ik deze versie zag, wist ik precies wat ik met dit dit retro stofje wilde.

I had this fabric laying around for a while.  I am trying to clear some space for new fabric and this one simply took up the most space...I was planning on sewing another Burda 7828 untill I came across the Elisa by La maison Victor. When I saw  this version I immediately knew what to do with this retro looking fabric.



Dit was een project dat zeer gladjes verliep, al helemaal nu ik een lockmachine heb. Het tornmesje is niet eens naar boven gehaald. Nou ja.... 1 keertje dan, om 1 cm los te halen waar een klein vouwtje was ontstaan, dat telt niet toch? Langzaamaan begin ik me geen beginner meer te voelen.



This project went about extremely smoothly, especially now I own a serger. 

Ik ben erg blij met deze jurk. Het is zo'n jurk waar ik ook in een winkel niet aan voorbij zou lopen, dat is voor mij toch wel de beste maatstaf voor een geslaagd zelfmaakproject. Het is een fijne jurk om te dragen en helemaal in mijn stijl. Ik vind de schouderflapjes geweldig, dat maakt de jurk net even anders dan een gewone overslagjurk. Ik was al gewaarschuwd dat dit patroon zeer ruim viel. Dus ik heb een maat 34 gemaakt. En hij past!! Zomaar een hele maat afvallen nog voor de lente en zomer echt begonnen zijn, wie wil dat nu niet?!


I am very happy with my dress. it is the kinda dress I would also buy in store. it is a lovely dress to wear. I love the shoulder flaps which really give a special twist to the pattern. I was warned that I should downsize on this pattern, otherwise the dress might turn out to be too big. So I went from my usual size 36 to 34. Jay, what is not to love!!!!







Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, de schoudernaden en de halsboordnaden komen niet exact overeen. Misschien dat ik dat stukje de volgende keer toch maar op de naaimachine doe. De lockmachine en ik zijn nog met elkaar in de ontdekkende/kennismakende fase dus dit was misschien ook wat te overmoedig van mij. Verder vind ik hem van boven iets te wijd, niet storend, maar toch. Nu heb ik een zeer vrouwelijk figuur, van onderen dan.... dus alles wat van boven 'mist' wordt door mijn heupen en kont gecompenseerd ;) Ik zal maar eens op naailes vragen hoe ik een overslagpatroon kan aanpassen voor een kleinere boezem, het rugpand is namelijk prima van breedte.

There is always room for improvement. The shoulder and collar seams do not exactly match, maybe next time I will do this bit on my sewing machine. My serger and me are still getting acquaintanted.... Also the top part is still a bit too wide, I am small chested so I might alter the pattern slightly to solve this issue.




Maar bovenal ben ik echt superblij! En nu op naar de lente en zomer garderobe!

Overall I am really very happy with my new dress! And now on towards creating spring and summer wardrobes!

Patroon:Elisa van La Maison Victor
Stof: Stenzo tricot van het stoffenspektakel

4 opmerkingen:

  1. Hee je eigen blog, wat leuk en wat schrijf je gezellig! Je jurkje is goed gelukt en staat je fantastisch, helemaal jouw kleuren...mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is ie mooi geworden..heel leuk je blog te lezen..en zag mij oog om je pols de fair trade armband? X froukje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! De jurk is in elk geval fair in elkaar gezet. :-) Grappig dat de armband je opvalt. Het is niet de fair trade armband, maar is ooit gekocht bij Parwan in de 9straatjes.

      Verwijderen