vrijdag 18 november 2016

Getting her Groove on!



Lang niet altijd ga ik direct overstag bij een nieuw patroon. Zo ook met de Groove dress. Die hele hype, ik moet eerlijk zijn, ik was niet direct om. Maar langzaam groeide de liefde. Uiteindelijk ging ik toch om en kocht het patroon. En nu... nu ben ik bekeerd..... Ik vind deze jurk GE-WEL-DIG!


In all honesty it was not love at first sight between me and the Groove dress. I felt it was not that special.  But as it goes...after seeing some beautiful dresses I started to like it. Eventually I could no longer resist and bought the pattern. And now... I am head over heels......


TO CONTINUE IN ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN





Wat kan ik zeggen... Het lijkt een gewone jurk zoals je ook in elke h&m kan vinden, als ze stilstaat tenminste. Maar zodra ze beweegt dan lijkt het of de jurk tot leven komt. Instant vrolijkheid!


Het soort jurk waarin elk klein of groot meisje gaat huppelen. Of heerlijk op de bank neerploffen en met je benen opgetrokken onder je jurk wegkruipen. Het kan allemaal!


Patroonfeiten
Ook nog even wat feiten. Ik maakte de Groove Dress met col en rechte onderkant, dus niet met de kenmerkende high low. Dit op verzoek van de dochter. Inmiddels is het uitkiezen van patroon en stof langzaam een gezamenlijk project aan het worden. Heel leuk! Om de outfit compleet te maken, heb ik een bijpassende legging gemaakt in dezelfde stof als de col.


Stof
De gebruikte stoffen zijn van Nosh. Heerlijke bio stof van geweldige kwaliteit. De jurk is van tricot met een 'imperfecte' stippenprint. Ik vind het geweldig dat de stippen niet precies rond zijn en over de stof gestrooid lijken. De aubergine paarse col is van een soort sweatstof met jeanslook. Helaas is door twee stoffen met verschillende dikte en stretch te combineren de halslijn iets uitgerekt. Maar ik vermoed dat het ook niet heeft geholpen dat ik de col er twee keer aan heb gezet. De eerste keer had ik een niet voldoende rekkende steek gekozen, het hoofd paste er net niet goed door... dus opnieuw....argh... Gelukkig maakt een uitgerekte halslijn in dit geval niet zoveel uit, omdat de col er toch overheen valt. 

Restjes zijn perfecte zachte labels!
Dezelfde paarse jeanslook sweatstof van de col is perfect voor een winterse legging. Net iets dikker en dus warmer dan een dunne tricot legging.

Nu rest de vraag of ik ook nog zo'n jurk voor mezelf ga maken. Wat extra vrolijkheid is altijd welkom....

Patronen: Groove dress van Madeit Patterns en legging Ottobre (6-2015)
Stof: stippen jersey en paarse denim sweatstof (uitverkocht) van Nosh Organics

ENGLISH

What can I say...... At first it seems like any knit dress you can buy RTW, at least when standing still. But as she starts to move the dress suddenly seems to come alive. Instant happiness. The kinda dress any girl or grown up girl cannot help but start skipping around instead of walking. Or you can curl up under your dress on the couch. It is all possible!



Pattern
After raving about this pattern comes the boring part: the facts... I made a groove dress with cowl and regular hem (thus not the signature high-low hem) This last option was on special request of my girl. Choosing patterns and fabric is slowly becoming a mutual project. So much fun! I made a size 4 and lenghthened it to a size 6. This turned out a perfect fit.



Fabrics
For this outfit I used Nosh fabrics. Gorgeous organic fabrics of excellent quality. The dress part is made with regular jersey. I love how this is an 'imperfect' polkadot. The cowl is a denimlook sweatshirting in plum purple colour. Unfortunately the use of these two fabrics of different weight and stretch caused the neckline to stretch out a little. But having to attach the cowl twice did not help either. Using a non stretch stitch in the first place was not the brightest moment in my sewing career.... Luckily a slightly stretched neckline does not matter that much with a cowl! The fabric for the cowl was actually perfect for a winter legging. It is just a bit thicker and warmer the the usual jersey leggings.



Now the only question remains is whether I should make myself a Groove dress as well.... A happy dress would definitely cheer up those dark winter days!

Patterns: Groove dress  by Madeit patterns and legging Ottobre (6-2015)
Fabrics: coral jersey with dots and plum denim sweatshirting (sold out) by Nosh Organics

21 opmerkingen:

 1. Ik ben ook niet om, maar ik kan me voorstellen dat jongedames deze jurk héérlijk vinden - mijn exemplaar alvast! Het plezier spat van mijn scherm, en dat is wat telt ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ❤ Ik krijg elke keer spontaan een glimlach op mijn gezicht als ik haar in deze jurk zie rondhuppelen!

   Verwijderen
 2. Deze is prachtig! Ik zou m zo namaken, ware t niet dat ik t patroon ook niet kocht èn de stof is uitverkocht :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!!! De stippen stof is niet uitverkocht hoor! En ik zag dat de paarse stof er nu weer is in gewone jersey of gewone sweatstof.... En het patroon is ook maar één muisklik weg.... 😉

   Verwijderen
 3. I'm so glad you joined the Groovement. Your Groove Dress is stunning, Nosh fabric is the best. You wouldn't get that quality in H&M 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you! I am glad to have joined! And yes Nosh fabric is amazing! Somehow I always feel a little extra love for my Nosh fabrics garments :)

   Verwijderen
 4. Wauw, prachtige jurk en prachtige foto's!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk plaatje! En zo mooi ook de kleuren van de stof die je koos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Geniet inderdaad elke keer van de kleurexplosie als ze deze jurk draagt.

   Verwijderen
 6. Leuk! Als jong meisje zou ik 'm ook willen hebben hoor :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik zit er ernstig aan te denken om hem ook voor mezelf te maken. Maar dan wel in een wat rustiger kleurstelling ;)

   Verwijderen
 7. als ik 60 jaar jonger was wist ik het wel..........prachtig wat zal ze zwaaien en zwieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een heerlijke jurk! Ik zou er ook wel in willen kruipen zeg, als ik dat zo zie!! Die paarse denim stof ziet er zalig uit!! Ik zag in je comment dat ie terug is, dus ga misschien eens piepen :-) en lijkt me zo leuk om samen met je dochter stofjes te kiezen! doe je dat dan online, of uit je stoffenvoorraad? Leuk in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! De denim vatiant is nog steeds uitverkocht, maar dezelfde kleur is er nu ook in gewone jersey en gewone sweatstof. Zachter dan de denim variant, als ik de keus had gehad dan was ik daarvoor gegaan!
   De meeste stof koop ik online. Meestal maak ik een voorselectie online en mag de dochter aangeven of ze het wat vindt of niet (en soms valt dan mijn favoriet af :(...) En als ik een patroon kies met opties dan mag zij de opties kiezen. Het werkt goed zo, minder amper gedragen kledingstukken omdat het mijn smaak ipv haar smaak is. :)

   Verwijderen
 9. Ik vind deze ook echt super, al van de eerste oogopslag ;) Jij maakte een heerlijke versie. Ik was nog niet gaan kijken, wegens teveel patronen, maar ik klikte nu wel door en vrees dat ik overstag zal gaan. Je doet me wat aan! ;)
  Hoe valt die qua lengte? Mijn 3,5 jarige is 105cm lang, met een borstomtrek van 57cm, dus ik twijfel tussen een 4 of 5j.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Maar dat je je al zo lang hebt kunnen inhouden, wow! 😄
   In de instructie staat het advies om voor de grotere maat te gaan wanneer je tussen twee maten valt. Bij ons klopte dat ook wel. Onze smalle 6 jarige heeft 55,5 bovenwijdte en ik heb maat 4jr gemaakt. Ik vind dit precies goed qua wijdte, niet strak maar ook niet wijd. Als ik foto's van jouw meisje zie dan kan ik me haast niet voorstellen dat ze breder is dan mijn 6 jarige! Omdat jouw 3,5 jarige ook dichter bij de 4 dan 5 jaar zit qua maat zou ik er gewoon een mooi aansluitend shirt of patroon op leggen en schouders en bovenwijdte vergelijken. Ik vind dit model namelijk mooier als het boven goed op maat valt en niet te wijd. Ben benieuwd naar jouw versie! Kan niet anders of ik ga er fan van zijn!

   Verwijderen
  2. o ja natuurlijk verlengde ik wel! Ik vond hem relatief kort vallen. Voor een high low is dat juist leuk, maar bij de rechte zoomlijn kan je ook beter even checken of het lang genoeg is.

   Verwijderen
 10. Prachtig jurkje��
  Maar ik vind het patroon niet in Ottobre die jij aangeeft 6-15, staat het mss in een andere?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Mijn excuses.... dat had ik niet helemaal goed neergezet. De legging is uit de Ottobre, maar de jurk is een engels PDF patroon van Madeit patterns. De link in de tekst werkte wel goed maar uit de tekst bleek het niet helemaal duidelijk. Ik heb het inmiddels aangepast. :)

   Verwijderen